עין חרוד איחוד
הסטוריה
קיבוץ עין חרוד ההיסטורי הוקם בי"ח באלול תרפ"א (ספטמבר (1921 והיה לקיבוץ הגדול הראשון בארץ ישראל. הוא הוקם ליד מעין חרוד ומכאן שמו. בשנת 1929 עבר הקיבוץ למשכנו בגבעת קומי וב- 1952 התפלג הקיבוץ על רקע אידאולוגי לשתי יחידות נפרדות שקיימו קיבוצים נפרדים באותו יישוב, האחת מזוהה עם מפ"ם והשנייה עם מפא"י. האדמות והנכסים התחלקו בצורה שווה בין שתי הקבוצות. בשנת 1954, עברה הקבוצה המזוהה עם מפא"י צפונה במעלה הגבעה, ונפרדה משטחי המגורים של הקיבוץ ההיסטורי, למקום סמוך הנמצא בשטחי הקיבוץ המשותף. קבוצה זו הקימה את "עין חרוד איחוד", בעוד הקיבוץ החדש של תומכי מפ"ם נשאר במקומו וכונה "עין חרוד מאוחד". רוב מקימי עין חרוד עברו לקיבוץ המזוהה עם מפא"י (עין חרוד איחוד), בעוד שהצעירים נשארו בעין חרוד מאוחד. עין חרוד איחוד נותר קיבוץ שיתופי עד היום.
אוכלוסיה
אוכלוסיית הקיבוץ מונה כ- 590 תושבים, בהם מעל 300 חברים וכ- 170 ילדים.
כ- 135 מחברי הקיבוץ נמצאים בגיל פנסיה, אך מנגד, הקיבוץ קלט בשנים האחרונות כ- 20 משפחות של בני הקיבוץ.
בשנות האלפיים שכונות הקיבוץ עברו שיפוץ כללי – הן של דירות המגורים והן של הנוי הפרטי והציבורי וכן, נבנתה שכונה חדשה בת עשרות יחידות דיור.
כלכלה
כלכלת הקיבוץ מתבססת על תעשייה ועל חקלאות.
בתעשייה יש מפעל מתכת בשם פלבם (נוסד כמסגריה בשנת 1938 בקיבוץ המשותף) שמייצר מטבחים תעשייתיים מנירוסטה, ריהוט מיוחד לחדרים נקיים בתעשיית חצאי המוליכים ומוצרים ייחודיים לתעשיות הבטחוניות של ישראל. מפעל נוסף הוא ריקור אשר מייצר מקררים קריאוגניים למטרות הדמייה תרמית, משאבות ואקום קריאוגניות, קרור התקנים המבוססים על מוליכי על, תרמומטרים וחיישני טמפרטורות, ומכשירי קירור למצלמות אינפרא אדומות. מפעל שלישי הוא אירו מגנזיום, המייצר, ביציקת דיוק ובעיבוד שבבי, מוצרי מגנזיום מדוייקים לתעשיות התעופה והבטחון.
בחקלאות יש גידולי שדה, מטעים ופרדסים, מדגה ורפת מן הטובות בארץ, ודיר כבשים לחלב, מהגדולים בישראל. הקיבוץ מייצר גם שמן זית.
בקיבוץ גם מתחם אירוח כפרי הכולל סוויטות לזוגות, בתי עץ למשפחות וחדרים רגילים וחדשניים, עם גינון וחדר אוכל פרטי לאורחי המקום.
בנוסף, יש בקיבוץ אורווה לרכיבה על סוסים; בריכה לחברי הקיבוץ ולאורחיו; קייטרניג כשר למאפים ומתוקים (שאקאלאד). יש גם חנות לחפצי נוי בעבודת יד (דון קישוט) ושני מוזיאונים – המשכן לאמנות ע"ש חיים אתר ובית שטורמן, מוזיאון להיסטוריה ולידיעת האזור, ע"ש חיים שוטרמן, ובו אוסף פוחלצים מרשים.
חגים
בקיבוץ מקיימים חגים חילוניים וחקלאיים לצד חגים דתיים. עין חרוד הוא מהקיבוצים הראשונים שהקימו בית כנסת, אשר פעיל עד היום.